Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Potrebujete dopolnilno zavarovanje? Pa sploh veste kakšna je razlika med zavarovanji? Obvezno, dopolnilno, dodatno? Bi radi malo o tem prebrali ali pa se podučili? Če berete naprej boste lahko prebrali osnovno razlago ali povzetek tistega, kar je na spletni strani. Nikakor pa ne bo napisano vse. Na https://www.e-zavarovanja.com/pogosta-vprasanja/dodatno-zdravstveno-zavarovanje/ si lahko preberete vse o razlikah teh zavarovanj in kaj pomeni, če enega nimate.

dopolnilno-zavarovanje

Torej, obvezno je obvezno. To zavarovanje krije del zdravstvenih storitev. Torej del plača zavarovalnica, del pa vi. Če imate še dopolnilno zavarovanje, je super, saj je dopolnilno razlika med celotnimi zdravstvenimi stroški in obveznim zavarovanjem. Torej s tem krijete še tisti del, ki ga obvezno zavarovanje ne plačuje. Nazadnje pa imamo še dodatno, ki pa je sopomenka z dopolnilnim. Ponavadi ga enačimo z dopolnilnim zavarovanjem.

Zakaj sploh rabite dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Ker so zdravstveni stroški lahko zelo visoki. Kaj pa krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Predvsem krije storitve prehrane in nastanitve v bolnišnici ali pa zdravilišču; zdravila na recept, ki so z vmesne in pozitivne liste, do priznane vrednosti; ne nujne reševalne prevoze; kakršnekoli zdravstvene pripomočke; slušne, očesne, ortopedske, ortodontske in ostale tehnične pripomočke do priznane vrednosti in zobno protetiko ter tovrstne nadomestke do neke priznane vrednosti.

Dopolnilno zavarovanje v povprečju krije 30% stroškov za zdravljenje, obvezno pa 70%.

Kaj je pa glavni problem? Otroci, dijaki in študenti, ki do konca šolskega leta dopolnijo 26 let, nimajo potrebe za dopolnilno zavarovanje saj so stroški kriti v celoti z obveznim zavarovanjem. Ko pa postanejo 26, morajo, če ne želijo plačevati stroškov zdravljenja, imeti dopolnilno zavarovanje.  Zaradi tega ne vedo, kakšni so stroški, ali pa sploh ne vedo, da morajo uveljaviti dopolnilno zdravstveno zavarovanje saj so navajeni, da je vse pokrito.

Torej, če želite o tem prebrati podrobneje, obiščite zgornjo povezavo, kjer boste našli tudi pogosta vprašanja, katera imate mogoče tudi vi.