Prezrti Endokanabinoidni sistem pripore k ravnovesju našega telesa

Endokanabinoidni sistem ohranja red in ravnovesje v našem telesu. Vsak človek ima endokanabinoidni sistem. Ta sistem ima funkcijo, da naše celice zavaruje pred zunanjimi dražljaji, kot so razne poškodbe, stik z nečisto vodo pa tudi stres. V primeru, da smo takim dražljajem preveč izpostavljeni se lahko njegova učinkovitost zmanjša. Naše telo proizvaja tako imenovane kanabinoide, ki pa vzpostavljajo celoten signalni sistem, ki ga imenujemo endokanabinoidni sistem. Sistem poleg endokanabinoidov sestavljajo še kanabinoidni receptorji in encimi. Če se zgodi, da ta sistem preneha delovati v vsej svoji moči pa lahko hitreje pride do pojava različnih bolezni. Sistem je bil odkrit relativno pozno in sicer ga poznamo šele zadnjih 30 let.

 endokanabinoidni sistem
Endokanabinoidni sistem se povezuje s konopljo. Posamezniki, ki raziskujejo to področje, menijo, da naše telo lahko zelo dobro sobiva s konopljo. Učinki konoplje pozitivno vplivajo na modulacijo ugodja in dobrega počutja, telo pa počasi spodbujajo, da se učinkoviteje bori proti boleznim in poškodbam, telo pa lahko tako hitreje okreva in se spet postavi v ravnovesje. Pozitivni učinki konoplje se kažejo tudi pri lajšanju bolečin. Strokovnjaki ugotavljajo, da naše telo samo proizvaja konoplji podobne spojine. Glavni spojini sta 2-AG in Anandamid. Nastajata in razgrajujeta se v celicah ter skrbita za ravnovesje v telesu. Če telo ne more več samo proizvajati zadostne količine, mu lahko pri tem priskočimo na pomoč z vnosom tistih iz konoplje. Endokanabinoidni sistem pripomore tudi k preprečevanju tumorjev pri raznih vrstah raka.
Na spleti strani Konoplja zdravi, si lahko o vsem še bolj natančno preberete in pridobite čim več novih informacij. Poleg obsežne razlage o vsem kar zajema informacije glede endokanabinoidnega sistema, dobite še vrsto različnih izdelkov narejenih iz konoplje, ki pripomorejo temu, da bo vaš endokanabinoidni sistem kar se da nemoteno. Na spletni strani dobite tudi priročen vodič po izdelkih, ki si ga lahko prenesete na svoj računalnik ali telefon.