Jerihonska roža

Mislim da se vsi strinjate z nami, ko rečemo da hiše brez rastlin ni. Jerihonska roža lahko živi brez vode tudi do 50 let, zato je ta prava za vse tiste, ki so preveč zaposleni z otroci ali pa službo. Rastline v naše domove prinesejo naravo in so zares nekaj najlepšega. Na izbiro imamo ogromno število različnih rož, pomembno pa je da izberemo tisto prava za nas, ki nam bo estetsko ugajala in se prilagajala našemu vsakdanjemu življenju.  Roža se v obdobju brez vode popolnoma osuši in nato zapre, v takšnem stanju preživlja obdobja brez vode. Ko bo roža ponovno dobila vodo, bo ta ozelenela in se nazaj odprla.

Jerihonska roža je simbol ljubezni, sreče, večnosti in ustvarjanja veselja. Mi smo mnenja, da bi v vsakem domu morala biti jerihonska roža, saj je ta zaradi vseh lastnosti in prepričanj, ki krožijo o njej nekaj, kar bi morala imeti vsaka družina.  Roža ima specifične lastnosti za svoje preživetje, s tem pa vpliva na ljudi, ki jo imajo in zagotovo bo tudi na vas.

Torej jerihonska roža je tako zelo posebna, ker je sposobna preživeti dolga obdobja brez kapljice vode, med tem obdobjem se ta zapre ter popolnoma izsuši. Ko pa dobi malo vode, se ta začne ponovno odpirati in njeni listi bodo ozeleneli. Roža pa oddaja tudi prav prijeten svež vonj. Proces njene oživitve je zares nekaj izjemnega in menimo da je to nekaj, kar si mora ogledati prav vsak. Torej ko boste rožo dobili, bo ta v suhem stanju, vi pa boste nato v podstavek morali naliti malo mlačne vode in jerihonska roža se bo z njeno pomočjo začela počasi odpirati. Rožo v odprtem stanju imate lahko koliko časa želite, nato pa ji samo odvzemite vodo in ta se bo spet počasi zaprla, v tem stanju vas lahko čaka tudi do 50 let.