Kamini in peči na drva so večna klasika za vsak dom

Pečarstvo Hrovat je izjemno slovensko podjetje z dolgoletno tradicijo v izdelovanju kaminov in peči. Njihovo ponudbo najdete na tej povezavi www.pecarstvo-hrovat.si in jih tudi povprašate za predračun. Naredijo kakršen koli kamin v stanovanju ali na terasi in tudi zunaj na prostem. Enako velja za zidane peči na drva in krušne peči. Vsi so lahko narejeni po meri in tako, da imate zraven za sedet ali da se še poleg prostora ogreje sanitarna voda. Največkrat pa naročniki izberejo klasične kamine in kaminske vložke za peči, ker tako hitro dobijo želeno že v enem mesecu, seveda pa se izgled in oblika prilagodita lahko vašemu okusu, potrebam in stilu prostora, v katerem je peč na drva.

kamini

Moderni kaminski vložki so tako izpopolnjeni, da iz njih ne uhaja nič plinov ali dima in saj. To je zelo varno, ker lahko drugače pride do zadušitve in zastrupitve z monoksidom, katerega ne vonjate in ne zaznate. Kaminski vložki so izdelani vnaprej v nekaterih standardnih velikostih. Kako velikega bo mojster izbral, je odvisno od tega, kako velike prostore mora kamin ali peč ogrevati. V primeru, da bi si želeli poseben kaminski vložek izven serijske izdelave, je nanj treba počakati kakšne tri mesece, da ga izvajalec naredi in pošlje.

Okoli kaminskega vložka se zazidata potem kamin ali peč v taki obliki in stilu ter barvah in vzorcih, kot si naročnik želi. Mojster obvlada estetiko in vam predlaga, kaj bi bilo najbolje za vaš prostor, teraso ali vrt. Naredi lahko dobesedno karkoli. Naredi pa lahko tudi umetniško delo, unikatno peč ali kamin, ki ga nima nihče. Tak je dražji in se ga izdeluje nekaj mesecev, zato je treba računati na to, da se ga naroči pravočasno.

Kamini so lahko odprti samo spredaj, da se skozi steklena vrata vidi ogenj. Lahko so odprti na dve ali tri strani in nekateri so lahko tudi sredi prostora ter odprti na vse strani. Seveda se kamin in peč lahko naredita le tam, kjer je možnost varne postavitve dimnika, ki mora biti tudi plinotesen. Če ga že imate, bo mojster naredil novega, saj mora zadostiti standardom in dobili dovoljenje za obratovanje. Nato pa se že lahko grejete ob najbolj naravni toploti, kar jo poznamo, ob drveh.