Kapljično zalivanje vašega vrta

Večinoma nas ima doma svoj vrtiček ali kos zemlje, ki lahko predelujemo svojo zelenjavo. Res tisti, ki živite v mestu v bloku nimate te možnosti, da bi lahko obdelovali svoj vrt. Ampak mi bomo v nadaljevanju govorili o tistih, ki ga imamo doma in seveda imamo svojo zelenjavo. Ker pa je zadnje čase zelo suša, naše rastline pa potrebujejo vodo, je dobro, da si uredimo kapljično zalivanje.

kapljično zalivanje polje

Vemo, da samo zalivanje zjutraj in zvečer nima takšnega pomena, kot kapljično zalivanje. Vsi sigurno vemo, kaj to pomeni, saj smo že to videli, mogoče pri sosedu, znancu ali mogoče na televiziji. Je tudi včasih problem, da si vsi tega nekako ne moremo narediti, ali nimamo blizu vode ali je kakšen drug problem. Če pa je le mogoče si nabavite pripomočke za kapljično zalivanje in si še ga danes uredite. Na takšen način bo vaša zelenjava vedno imela dovolj vode in bo imela bolj ugodne pogoje za rast.

Kdo si je omislil kapljično zalivanje je naredil nekaj zelo dobrega. Vse priključke, ki jih potrebujete in cevi, vas ne bo stalo celo premoženje. Ker ti priključki niso tako dragi, je pa res, da se naberejo te drobnarije, posebej če imamo večjo površino, ki jo želimo namakati. Najbolj pomembna je seveda cev, ki jo lahko dobite že na metre, potem pa so tukaj še dodatki in priključki. Vse skupaj pa mora bit priklopljeno na vaš vodovod, če hočete zalivat. Vsega tega se lahko lotite sami, malo pomislite kje bo kaj raslo, tam potegnite cevi in seveda vse skupaj priklopite. Malo se poigrajte in kapljično zalivanje boste uredili zelo hitro. Vaša zelenjava na vrtu vam bo zelo hvaležna, imela bo idealne pogoje za rast, saj brez vode ne boste imeli tako obilnega pridelka. Poskrbite, da vaša zelenjava ne bo žejna poleti in ji naredite kapljično zalivanje še danes.