Komunikacijske aplikacije so zelo priročne

Komunikacijske aplikacije nam omogoča pošiljanje sporočil in datotek na enostaven in brezplačen način. Instalacija teh aplikacij je zelo preprosta. Enostavno prenesete program in se nato prijavite z elektronsko pošto. Na elektronsko pošto boste sprejeli potrditveno elektronsko pošto z aktivacijsko povezavo.

Po aktivaciji računa se nato lahko prijavite v to aplikacijo. Komunikacijske aplikacije so enostavne za uporabo. Za pogovor z znancem ga morate sprave dodati na vaš seznam prijatelje. To naredite tako, da poljubni osebi pošljete prošnjo za prijateljstvo.

Ko poljubna oseba sprejme to prošnjo, se oseba doda na seznam vaših prijateljev. Nato se lahko začnete pogovarjati z vgrajenim tekstnim klepetalnice. Mnogo krat lahko tudi vzpostavite zvočno komunikacijo ali pa video komunikacijo z vašim prijateljem.

Vendar je pa to odvisno od zmogljivosti internetne povezave, saj v primeru, da imate slabšo povezavo, bo kakovost zvoka ali pa video posnetka zelo slaba. Kakovost vašega glasa ali pa video posnetka je tudi odvisna od vašega mikrofona ali pa kamere. Dandanes lahko kupite kakovostni mikrofon ali pa slušalke za manj kot 30 €. Kakovostne kamere so v isti cenovni širini. Spletne kamere niso tako popularne kot pa slušalke. Zato je najbolje premisliti, ali je vredno kupiti spletno kamero za 50 €, če jo boste uporabili enkrat ali dvakrat.

komunikacijske aplikacije

Med najbolj uporabljene komunikacijske aplikacije spadajo Facebook, Discord in Skype. Nekateri tudi uporabljajo aplikacije, kot so Teamspeak ali pa Ventrilo. Facebook na mobilnih telefonih nima vgrajene klepetalnice, ampak ima zato narejeno posebno aplikacijo, ki se imenuje “Messenger”.

To je aplikacije, ki deluje isto kot klepetalnica na spletni strani. Aplikacija vsebuje vse funkcije, ki so prisotne na spletni strani. Ampak ima poleg teh funkcij tudi nekaj svojih posebnih funkcij, kot sta na primer snemanje z vgrajeno kamero in klic premo telefona. Komunikacijske aplikacije nam lahko zelo zmanjšajo stroške mobilnih naprav, saj lahko namesto naročnine uporabljamo internet za pošiljanje različnih sporočil. Tudi stroški klicev se lahko zmanjšajo z uporabo teh aplikacij.

Prve aplikacije, ko so se razvile, so bile zelo enostavne. Prva najbolj popularna aplikacija se je imenovala “Windows Live Messenger”. To je bila zelo enostavna aplikacija, s katero so si lahko uporabniki računalnikov pošiljali razna sporočila, slike, manjše datoteke. Aplikacija je tudi omogočala zvočne in video klice. Komunikacijske aplikacije so se od izvore te aplikacije zelo razvile. Na začetku je tista osebe, ki je začela klic z drugo osebo moral gostovati celoten klic.

Danes je vse urejeno preko strežnika. Kakovost klicev je tudi večkrat višja od prvih aplikacij zaradi izboljšanja tehnologije in povečanja hitrosti internetnih povezav. Nekatera podjetja dandanes lahko uporabljajo te aplikacije za sestanke, namesto da bi morali vsi posamezniki se fizično udeležiti sestanka.