Koper je turistično mesto

Koper je del Slovenske obale in je idealna lokacija za vse ljudi, ki želi imeti nepozabne počitnice. Vsak Slovenec obišče to čudovito mesto vsaj enkrat v življenju. Najbolj popularna turistična lokacija v Kopru je staro mestno središče, v katerem je grad in stari cerkveni stolp, do katerega je dostop plačljiv. Stopnišče v stolpu je primerno urejeno in razgled iz njega je veličasten. Po starem mestnem delu so različne trgovine, ki prodajajo vse od čevljev do spominkov. Koper ima zelo ozke ulice, zato je hoja po njih med sezono lahko zelo naporna, saj lahko v njih pogosto nastanejo gneče. Mnoge trgovine so družinske trgovine koprskih meščanov.

Mnogi meščani se ukvarjajo z ribolovom in potapljanjem. Velikokrat lahko na glavnem mestnem trgu vidimo razne nakupovalne stojnice, ki ponujajo vse od rib do školjk. Ponujajo tudi vse, kar najdemo na drugih tržnicah v mnogih večjih mestih. V poletnem času pa se v mestu organizirajo tudi festivali in glasbene prireditve, ker ima takrat Koper seveda največ obiskovalcev. Pogosto lahko vidimo oglase za glasbene prireditve vsepovsod po mestu. Te glasbene prireditve se pogosto dogajajo na obnovljeni mestni ploščadi ali pa na terasah restavracij v starem mestnem jedru.

Koper

Pomol ter cesta v središču mesta sta bila pred kratkim obnovljena. Pomol je bil popolnoma na novo zgrajen in se lahko po njem sprehodimo v celoti, ob njemu pa je zgrajeno veliko plačljivo parkirišče. Poleg njega so zgrajene tudi manjše restavracije, kjer se lahko ljudje razvedrijo in uživajo različne morske in druge specialitete.

Ob obali ima Koper mnoge restavracije in hotele ter organizirane plaže, ki so večinoma plačljive. Nekateri se lahko odločijo, da se popeljejo do različnih trgovin v industrijskem centru Kopra. V tem središču lahko najdete razne trgovine za vse potrebe, tam pa je tudi kinodvorana, obisk katere je ob deževnih poletnih dnevih lahko odličen za zapravljanje časa.

Ob Kopru so tudi različna druga kopališča in mesta. Najbližje mesto je Ankaran, kjer lahko najdete različna kopališča in razvedrila. Mesto ima na novo zgrajeno avtocesto, ki vas povezuje s celotno Slovenijo, Italijo in Hrvaško, skozi predor pa pridete do še enega večjega primorskega mesta, Pirana. Pred izgradnjo avtoceste je bila pot med Piranom in Koprom zelo ozka in je pogosto prišlo do prometnih zastojev. Koper je idealno mesto za vse, ki imajo radi zgodovino in toplo poletno vreme, hkrati pa nočejo imeti velikih potnih stroškov. Mesto bo tudi zagotovo navdušilo vsako osebo.