Lasersko odstranjevanje dlak trajno odstrani poraščenost

Se kdaj jezite po odstranjevanju dlačic, ker je vaša koža vneta, ranljiva ali pa se vam dlake po depilaciji celo vrastejo? S takšnimi in podobnimi težavami se spopada mnogo ljudi, tako ženske kot moški.  Edinstvena rešitev teh težav je zagotovo trajno lasersko odstranjevanje dlak. To je eden najbolj učinkovitih načinov, da se nadležne poraščenosti znebite za vedno.

Telesna poraščenost je neprijetna nadloga, ki je ponavadi kozmetične in estetske narave, pri nekaterih ženskah pa se lahko pojavi zaradi hormonskih sprememb. Ker to lahko negativno vpliva na posameznikovo samozavest in podobo, je lasersko odstranjevanje dlak idealna rešitev za trajno odpravljanje telesne poraščenosti s pomočjo medicinskih laserjev.

Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak lahko opravijo praktično na vseh delih telesa

Ko se odločate za lasersko odstranjevanje dlak, je pomembno, da ste dobro seznanjeni s svojimi možnostmi in da se zaupate usposobljenim strokovnjakom, ki bodo terapije izvedli strokovno in varno. Če osebje pravilno in strokovno uporablja medicinske laserje, vi pa po posegu upoštevate navodila, potem je skrb o poškodovanju kože popolnoma odveč.

Razen neposredno okoli oči lahko lasersko odstranjevanje dlak trajno odstrani dlačice na vseh ostalih delih telesa. Najpogosteje se stranke odločajo za odstranjevanje neželenih dlačic na nogah, pod pazduho, na bikini predelu, na obrazu, rokah, trebuhu in hrbtu. V kolikšni meri je prisotna bolečina pa je odvisno od bolečinskega praga ter mesta, kjer se odstranjevanje izvaja.

Nosečnicam in osebam s kožnimi boleznimi lasersko odstranjevanje dlak odsvetujejo

V času nosečnosti in dojenja se lasersko odstranjevanje dlak odsvetuje. Prav tako posege ne opravljajo tudi pri osebah s kožnimi boleznimi in vneto kožo ter pri tistih, ki jemljejo kontraindicirana zdravila. Pred prvo terapijo laserskega odstranjevanja dlak, je pomembno, da se vsaj 4 tedne prej dlačic ne puli oziroma depilira in 2 tedna ne svetli in beli.

Vse dlačice ne rastejo enako hitro, a vsakokrat se uniči tiste, ki so v aktivni fazi rasti. Kako pogosto bo potrebno lasersko odstranjevanje dlak, je odvisno od predela telesa, kjer se terapija izvaja. Koliko dlačic bo možno odstraniti, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic. Število terapij in pričakovanja na koncu določi specialist.