Nevidni zobni aparat ima prednost, da zobe poravna in lahko tudi razbarva

Nevidni zobni aparat je za vse tiste, ki ste stari nad 14 let in je ortodont ugotovil, da ste primerni za ortodontsko terapijo. Če nočete, da se zobni aparat vidi, je tukaj eleganten in učinkovit pripomoček nevidni zobni aparat, ki je izdelan iz prozorne folije, katera se ne vidi. Njegova prednost je v tem, da ga lahko snamete iz ust, ker ni pritrjen na zobe z ničemer, ampak je nataknjen nanje. Če hočete normalno jesti in gristi, pojesti obrok ali pa javno nastopati, je najbolje, da ga odstranite in po tem operete ter vstavite zopet na zobe.

nevidni zobni aparat

Nevidni zobni aparat ima še eno super lastnost in sicer lahko zobe razbarva, če so taki, da imajo madeže in so obarvani. S tem zadenete dve muhi na en mah. Nevidni zobni aparat bo z nežnim in stalnim pritiskom na zobe poravnal vaše zobe v ravno linijo, tako kot morajo biti. Zaradi tega bo vaš ugriz dosti boljši in pa tudi zunanji izgled, ker vaši zoblje ne bodo več tako razmetani v ustih. Zato se boste lahko brezskrbno smejali in šalili brez zadrege.

Naši zobje se v ustih ves čas premikajo in sicer tudi iz minute v minuto, kar je kar težko verjetni. Če imate kakšno grdo razvado na primer, da imate med zobmi zobotrebec, se bo z leti tam pokazala med tistimi zobmi vrzel zato, ker zobotrebec ves čas vrši stalen pritisk na zobe, ki se razmaknejo. Tako deluje tudi nevidni zobni aparat, ki uravna vaše zobe v linijo, ki je zaželena.

Dejansko so sodobni materiali in tehnologija omogočili izdelavo nevidnih zobnih aparatov, i bodo postopoma a zanesljivo in nevidno poskrbeli za to, da se bodo vaši zobje poravnali v films nasmeh. Koliko čas bo to trajalo je odvisno od stanja zob in vaše aktivnosti. Običajno se to zgodi v nekaj tednih ali mesecih.