oralna kirurgija Doktor 1A

Najhujši strah ko nas kaj boli so vedno naši zobje. Ne vem če je kateri, ki z veseljem obišče zobozdravnika. Vsi vemo, da nam tam ni nič hudega, ampak imamo nek poseben strah. Najhuje je pa takrat, ko je že skoraj prepozno, ko je premalo samo vrtanje, ampak mora poleg vstopit oralni kirurg, da lahko popravi naše težave. Zato redno obiskujmo zobozdravnika, da nam ne bo treba obiskovati tudi oralne kirurgija. Kaj pa je oralna kirurgija pa bomo povedali v nadaljevanju, saj mogoče se še kdo ni srečal z njo.

Vsi samo pravimo, da vse opravi zobozdravnik in da so to zobozdravstvene storitve. Ampak po pravem se vsako delo drugače imenuje, to je kot pri zdravstvu. Oralna kirurgija nastopi takrat pri zobozdravstvu, ko ni več pomoči pri našem zobu. To pomeni, da nam morajo zob odstraniti oziroma izpuliti. Tudi večkrat so težave pri modrostnem zobu. Tudi takrat pristopi oralna kirurgija, oziroma kirurg, da nam zob izpuli. Tudi večkrat se zgodi, da se nam zob doma kar zlomi. Ampak seveda mi ne gremo takoj do zobozdravnika. Pustimo, da nam korenina not gnili in na koncu začne zelo boleti. Zobna kirurgija bo poskrbela, da bo naša korenina izpuljena.

oralna kirurgija

Female dentist with his senior client in dental clinic.

Zato se ne ustrašit, ko mogoče pridete kdaj do zobozdravnika in vam bo rekel, da morate obiskati oralno kirurgijo. Nekateri mogoče bi najprej pomislili, da morajo it k zdravniku ali kirurgu. Ampak, če malo pomislimo, kaj ima kirurg z našimi zobmi. Oralna kirurgija spada med zobozdravstvo in dela samo z našimi zobmi. Včasih mora tudi oralna kirurgija stopit poleg pri kakšnih ortodontskih težavah, kot so dlesni in podobne težave. Vsi kirurški posegi, ki jih sam zobozdravnik ne more sam izvesti vas bo napotil na oralno kirurgijo. Kje se nahaja vam bo povedal vaš zobozdravnika in ne se bat bolečin, ne bo bolelo boste dobili, kot rečemo injekcijo.