Pesek za peskanje – cena je odvisna od izbire in potreb

Peskanje je posebna tehnika, ki se uporablja za čiščenje, pa tudi poliranje in glajenje površin. Pesek za peskanje je na voljo v različnih oblikah, glede na namen peskanja pa izberete najprimernejšega. Tako boste na eni strani zmanjšali svoje stroške, prav tako pa zagotovili dolgo življenjsko dobo svoje opreme.

Peskanje in zakaj se sploh uporablja?

Verjamemo, da vas večina za peskanje še ni slišala. Hkrati si drznemo trditi, da ste zanj slišali vsi, ki delate na področju nanosov na različne materiale. Peskanje je namreč eden od postopkov s pomočjo katerega površine pripravljamo na nanos. Pesek za peskanje nanesemo s pomočjo posebne peskalne opreme. Pri tem na želenem materialu (na katerega smo nanesli pesek) dosežemo čiščenje – očistimo lahko nečistoče, rjo, pa tudi prejšnje nanose barv. Končni produkt peskanja je material pripravljen na nove nanose, hkrati pa s peskanjem dosežemo tudi zgladitev materialov, ki jih bomo nadalje obdelali.

Je uporaba peskanja smiselna?

S peskanjem pripravite materiale na nadaljnjo obdelavo, kar je zagotovo glavna prednost, zaradi katere se različna podjetja odločajo za peskanje. Materiali so po koncu posega očiščeni, gladki, zato bo vaše nadaljnje delo potekalo hitreje, predvsem pa bolj učinkovito – na gladkih materialih, ki ostanejo po peskanju se nanosi primejo bistveno hitreje. Ker je postopek peskanja hiter in učinkovit, boste tudi v prvi fazi privarčevali denar in čas, ki bi ga namenili ročni pripravi materialov na nadaljnjo obdelavo.

 

pesek-za-peskanje

Katere vrste peskov uporabiti?

Pesek za peskanje je stvar izbire tistega, ki peskanje izvaja. Glede na to za katero vrsto peska se odločite, se razlikuje tudi njegova cena. Tako lahko za odstranjevanje barv in nečistoč na mehkih kovinah in steklenih vlaknih, pa tudi pri čiščenju električnih komponent za peskanje na primer uporabite poliester. Za agresivno čiščenje, odstranjevanje nečistoč s kovine, jekla, marmorja, granita ter odstranjevanje rje, lahko uporabite inox kroglice. Za čiščenje karoserije vozila, ohišja delovnih strojev pa lahko uporabite PVC ureo. Izbire je veliko – vse je odvisno od vas in vaših potreb.