Pisarniški stoli – udobje ali nelagodje?

Pisarna v službi, v času dela na daljavo pa tudi doma, je naš dom vsaj osem ur na dan bi lahko rekli. Vsi, ki opravljate pisarniško delo, se zagotovo zavedate pomena ustrezno prilagojenega pisarniškega stola, ki lahko uporabniku predstavlja udobje ali pa najhujšo nočno moro. Bolečine, ki izhajajo iz neustrezno oblikovanega in manj kakovostnega stola, pa lahko vplivajo na življenje tudi po službi. Kakovostni pisarniški stoli in njihova umestitev v vsako pisarno so tako pomembna točka delodajalca in zaposlenega.

 

Pisarniški stoli naj bodo kakovostni.

Pisarniški stoli naj bodo kakovostni.

 

Kakšen pisarniški stol izbrati?

Vsa, delavcem prijazna podjetja, se vse bolj zavedajo pomena zdravja pri delu – sem sodijo tudi ustrezno oblikovani, kakovostni pisarniški stoli, ki mora med drugim hrbtu nuditi ustrezno podporo. Nepravilna drža med sedenjem je v celoti posledica neprimerne izbire stola, ki ne omogoča ergonomske podpore, zato se lahko že po nekaj urah sedenja na njem počutite popolnoma utrujene, nemotivirane, v vratu, rokah in hrbtu pa poleg bolečin čutite tudi napetost.

Pisarniški stoli za delo z računalnikom morajo zagotoviti, da so naša stopala ob vzravnani drži in 90-stopinjskem kotu kolen, plosko na tleh. Ključno je, da stol podpira srednje in spodnje dele hrbtenice in nudi podporo medenici.

Kakovostni pisarniški stoli nudijo nastavljivo sedišče (tako po višini, kot tudi globini), kar omogoča udobno namestitev v sedečem položaju. Hrbtni naslon stola naj omogoča spreminjanje naklona, kar je pomembno v situacijah, ko v nekem položaju začutite napetost – prilagajanje naklona bo preprečilo bolečine in sprostilo napetosti v mišicah, ki se ob vztrajanju v enem položaju, pojavijo.

Zakaj je pomembno, da izberemo kakovostne pisarniške stole?

Zagotavljanje varstva pri delu je ena od zakonskih zahtev, ki jih mora delodajalec nuditi svojemu zaposlenemu. Čeprav se zdi pisarniško delo na videz povsem varno, pa se zaposleni na teh mestih vse pogosteje soočajo z zdravstvenimi težavami, ki bi jih lahko preprečili. Bolečine lahko vodijo v stanja, ko zaposleni, ne zmore več dobro opravljati dela, postaja manj motiviran, kronične bolečine pa ga prisilijo v bolniški stalež.