Tečaj nemščine v alfa stanju

Tečaj nemščine je lahko zahteven podvig, saj Nemščina ni lahek jezik tako za razumeti kot govoriti, enako velja za nemško slovnico. Še večja ovira pri učenju Nemščine je lahko dejstvo, da se je potrebno tega jezika naučiti dokaj hitro. Vsekakor ni vseeno, kakšni so predavatelji nemščine, na kakšen način učijo in kako tečaj nemščine dejansko poteka. Od tega je odvisno, koliko bo slušatelj znal po tečaju.

tečaj nemščine

Klasični tečaji nemščine potekajo dolgo časa, več tednov, trajajo pa le nekaj ur tedensko  in so usmerjeni v razumevanje besed. Klasični tečaji nemščine so največkrat vodeni v učilnicah ali preko spleta za več slušateljev hkrati in niso prilagojeni posameznikom. Tako je potrebno več tednov obiskovati določene lokacije, dodatno vaditi še doma, da bi osvojili vsaj nekaj kakovostnih veščin za takojšnje sporazumevanje v resničnosti. Kako uspešni bomo pa je povsem odvisno od predavatelja.

Tečaj nemščine v alfa stanju poteka precej drugače. Že na začetku je vsak posameznik testiran v skladu z evropskimi standardi in pravili tako, da se prepozna, na kateri stopnji govora, razumevanja in pisanja je. Glede na to se izobraževanje prilagodi posamezniku. Intenzivnost učenja v alfa stanju je precej bolj intenzivna in se stremi k temu, da se konča v dveh tednih. Tečaj nemščine v alfa stanju poteka v povsem sproščenem stanju. Alfa stanje je stanje, ko je človek med budnim stanjem in med spanjem, nekje vmes v pol dremavem stanju. Takrat je najbolj sproščen in dojemljiv za kakršno koli učenje, kar tečaj nemščine v alfa stanju izkorišča v celoti.

Če na primer potrebujete znanje nemščine za zaposlitev ali greste v tujino, vas lahko zgrabi panika, da boste res težko v kratkem času osvojili jezik za vsaj osnovno sporazumevanje, kaj šele za kaj več od tega. Učenje nemškega jezika v alfa stanju je prava rešitev za to, seveda za vse stopnje od začetne pa vse do najbolj zahtevnih nivojev. Vsekakor je najbolje se prej posvetovati s strokovnjaki za učenje v alfa stanju.