Televizijske serije po želji gledalcev

Televizijske serije so dandanes zelo različne, obstaja pa veliko različnih zvrsti, od dram do komedij. Nekatere so tudi bolj priljubljene od drugih. Včasih so na televizijah bile samo nadaljevanke, ki so primerne za celotno družino. To so bile po nadaljevanke o nekakšni družini in o njihovem življenju. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bila takratna televizijska serija Prijatelji (Friends) ena najbolj gledanih na svetu.

Tako se je tudi začelo povpraševanje po kasetah, na katerih so bile posnete serije. Televizijske serije so nenadoma postale zelo velik trg za video kasete in za druge oblike medijev. Pred serijo Prijatelji je bilo redko, da je bila televizijska serija posneta na karkoli drugega razen filma, ki so ga uporabili za predvajanje na televizijskih postajah.

televizijske serije

Serija je izšla ravno prav v tistem obdobju, ko so kasete postale najbolj razširjen medij. Pred to serijo so bile kasete bolj namenjene za filme in dokumentarne filme. Kasneje na začetku 21. stoletja so se začele serije distribuirati na CD-jih, na katerih je bila zelo popularna tudi serija Prijatelji. CD-ji so omogočili, da so poleg televizijske serije na njih dodajali še dodatne materiale, kot so bonus posnetki ali pa posnetke iz zakulisja. Ta serija je še vedno priljubljena in igralci v njej še danes dobivajo več tisoč evrov plačil od prodaje DVD-jev in Bluray-ov. Serija se tudi še vedno vrti na mnogih kanalih po svetu in je tudi ena izmed najbolj gledanih na spletu.

Na spletu lahko televizijske serije gledamo preko mnogih plačljivih in tudi brezplačnih aplikacij. Ena izmed najbolj priljubljenih plačljivih je Netflix, na katerem lahko naročniki kadarkoli gledajo katerokoli izmed serij ali filmov, ki je na voljo. Ima mesečno naročnino, s katero lahko gledate, kolikor časa želite, in to brez oglasov. Servis ima zbirko mnogih serij, filmov in dokumentarcev iz celotnega sveta, čedalje več pa ima svoje originalne vsebine.

Veliko ljudi uporablja tudi druge, kot so Hulu ali pa Amazon Prime, veliko zaradi tega, ker Netflix še zdaleč nima vsega. Stari mediji pa se opuščajo, saj je dosti lažje in ceneje kupiti naročnino na eno izmed teh storitev. HBO GO je tudi zelo popularen servis, saj si lahko ogledamo televizijske serije, še preden se objavijo na televiziji. Možno je tudi, da so v nekaterih državah te aplikacije edini način ogleda serij, saj mogoče v teh državah nimajo dostopa do določenih TV-programov. Mnoge države, ki so v vzhodni Evropi, nimajo dostopa do televizijskih serij, ki so na voljo v zahodni Evropi in morajo zaradi tega uporabljati druge načine dostopa do programov.