Kaj nam pripomore minimalizem

Sigurno ste se že spraševali kaj pomeni minimalizem. Minimalizem torej pomeni neko osebno potovanje in orodje, s katerim se znebimo presežkov v življenju, ki ga imamo. To je naprimer kakšno pohištvo ali predmeti, ki jih ne uporabljamo in stojijo tam nekaj časa. Kupili pa smo jih samo s tem namenom, ker so bili cenovno ugodni ali pa so izgledali lepi in se jim nismo mogli upreti. Z leti se nabere veliko reči, ki smo jih samo enkrat uporabili v življenju in nimajo nobenega posebnega pomena.

Obstajajo ljudje, ki resnično uporabljajo in potrebujejo predmete, ki jih kupijo. Minimalisti so prepričani, da je sodobno življenje prevzelo naše čute, saj z ohranjanjem in vzdrževanjem predmetov pozabljamo na resnične pomembne stvari v našem življenju.

Minimalizem

Minimalizem ima tudi pozitivne učinke našega življenjskega stila. Manj stvari kot jih imamo, manj smo pod stresom in bolj se počutimo sproščeno, saj nam ne bo potrebno skrbeti in pospraviti za odvečne stvari, ki bi nam predstavljale nered. Z njihovo odstranitvijo bi se počutili bolj svobodno. Vendar minimalizem ne pomeni, da se moramo znebiti vseh stvari. Obdržimo tisto, ki bi nas najbolj osrečilo, odvečne stvari pa naj podarimo svojim prijateljem ali pa kakšni dobrodelni organizaciji. Z manj stvarmi boste veliko pripomogli k vplivu na okolje, saj boste s tem zmanjšali količino odpadkov. Poleg vpliva na okolje pa bo minimalizem vplival tudi na vašo denarnico, saj z kupovanjem manj stvari se bomo s tem izognili morebitnim dolgovom in privarčevali.

Biti minimalist je po eni strani dobro. Poleg tega, da boste veliko pripomogli k okolju in naravi, boste pripomogli tudi samim sebi. Razbremenili se boste, počutili bolj sproščeno, saj vam ne bo potrebno vsakodnevno pospravljati in brisati nezaželeni prah, ki nam včasih zavzeme veliko prostega časa. Več časa boste imeli na razpolago samo za vas ali pa za svoje najbližje.