Moderno vrtno pohištvo

Imate vrt, balkon ali teraso? Potrebujete vrtno pohištvo ali pa vam vaše staro ni več všeč? Sledi nekaj napotkov in novosti kako kupiti pravo vrtno pohištvo. Torej prvo in glavno vodilo pri nakupu novega vrtnega pohištva naj bo velikost. Ali imate velik vrt, ogromno teraso ali malo manjši balkon ali nekaj malega prostora okoli hiše. Odločite se ali bi imeli stole, klopi, kakšno mizo – veliko ali malo. Nekaj osnovnih odločitev, ki jih boste morali sprejeti brez napotkov. Če imate veliko prostora bo vaše vrtno pohištvo veliko, če imate manjši balkon, bo seveda vrtno pohištvo manjše.

vrtno pohištvo

Prvi napotek je odločite se pametno glede samega materiala. Če boste vrtno pohištvo imeli zunaj, na prostem, je boljše da je vrtno pohištvo iz materialov, ki ne zarjavijo, ki se ne razmočijo. Če je pohištvo pod streho pa si le privoščite kakšno moderno leseno vrtno pohištvo. Torej novost oziroma modne smernice, če temu lahko rečemo tako, kažejo na naravne materiale – les. Vse več se oglašujejo in prodajajo moderni leseni kosi vrtnega pohištva.

Vse v lesu izgleda čudovito ampak žal pride v poštev samo če imate pokrito letno kuhinjo ali nadstrešek nas prostorom kjer bo stalo vaše vrtno pohištvo. Trenutno pa je moderno tudi starinsko vrtno pohištvo. Se še spomnite kakšne klopi so imeli v starih časih in kakšne mizice. Če vam je všeč takšen stil, vintage, morate vsekakor kupiti vrtno pohištvo v tem stilu. Moderno a hkrati starinsko, čudovito. Če povzamemo, nove smernice kažejo v smer naravnih materialov, kar je tudi okolju prijazno, vendar se lahko odločimo za takšno pohištvo le če imamo prostor pod streho, da se les ne uniči prehitro. In smernice kažejo tudi v smeri vintage stila, torej moderno-starinski stil, ki pa si ga lahko privoščijo le osebe, ki jim je ta stil blizu.  Odločitev je vaša, še vedno pa se lahko odločite za klasiko, ki je in verjetno tudi vedno bo moderna, hkrati pa neuničljiva in praktična.